latinica  ћирилица
27/05/2017 |  19:29 ⇒ 20:47 | Autor: RTRS

Brod: Pomoć mladim bračnim parovima u kupovini placeva (VIDEO)

Opštinska administracija u Brodu pomaže mladim bračnim parovima u kupovini placeva za gradnju kuća. Na taj način, koliko mogućnosti dozvoljavaju, sprečava se i odlazak mladih, koji nemaju krov nad glavom.
Brod - placevi - Foto: RTRS
Brod - placeviFoto: RTRS

Stevo Šukurma sa troje djece i suprugom otišao bi iz Broda, da prije tri godine od opštine nije dobio bespovratna sredstva za kupovinu građevinskog zemljišta, na kojem je sagradio porodični dom.

"S obzirom da omladina danas jako teško živi, dosta ih odlazi vani u insotranstvo, ovo nama puno znači jer smo bili podstanari", kaže Šukurma.

Opština Brod je prošle godine izdvojila budžetska sredstva za kupovinu 16, a ove godine je konkursom predviđeno 10 placeva, i to uglavnom na Brodskom polju u čijoj blizini su svi zabavni sadržaji za djecu.

Osim bespovratnih sredstava za kupovinu placeva, opština Brod sa 50 odsto pomaže i u plaćanju svih taksi u legalizaciji zemljišta za stambenu gradnju.

"Planiramo još neke pogodnosti kao što je učešće opštine u oslobađanju dijela rente i drugih obaveza sve u cilju da mladim bračnim parovima omogući da riješe problem stanovanja", naglasio je Ilija Јovičić, načelnik Broda.

Na ovaj način ali i projektom prekvalifikacije pomaže se mladima u Brodu.