latinica  ћирилица
29/05/2017 |  15:39 | Autor: RTRS

Fond PIO: Revizija potvrdila pravilno i efikasno poslovanje

Pozitivan revizorski izvještaj Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske odražava zakonit, pravilan, efikasan i štedljiv pristup u radu i finansijskom poslovanju, konstatovao je danas Upravni odbor Fonda.
Fond PIO - Filijala Bijeljina - Foto: RTRS
Fond PIO - Filijala BijeljinaFoto: RTRS

U saopštenju nakon sjednice održane u Bijeljini, Upravni odbor ocjenjuje da je najveći doprinos pozitivnom revizorskom mišljenju dao menadžment Fonda, sa direktorom na čelu, kao i organi upravljanja Fonda, nadležno Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Vlada Republike Srpske koji vrše nadzor nad radom Fonda.

Razmatrajući Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Fonda PIO za 2016. godinu, istaknuto je da prvi put od kada se vrše revizije fond ima pozitivno mišljenje Glavne službe za reviziju javnog sektora, bez ijedne preporuke.

"To je rijetkost u našoj praksi, budući da je svega sedam organa/organizacija dobilo pozitivno revizorsko mišljenje za 2016. godinu", navodi se u saopštenju iz Fonda PIO.

Upravni odbor Fonda PIO je na sjednici u Bijeljini razmatrao i usvojio Pravilnik o isplati pogrebnih troškova za umrlog korisnika penzije i izmjene i dopune Plana nabavki Fonda PIO za ovu godinu.

Upravni odbor Fonda upoznat je i o Informaciji o stepenu implementacije integrisanog informacionog sistema Fonda i sistema za upravljanje elektronskim dokumentima.

Izvor: SRNA