latinica  ћирилица
20/06/2017 |  22:33 ⇒ 22:36 | Autor: RTRS

U Trebinju otvoren Dukatfest

Na Trgu slobode u Trebinju večeras je otvorena dvodnevna kulturna manifestacija "Dukatfest", koja je okupila ansamble iz Indonezije, Portorika i Poljske, te kulturno-umjetnička društva "Alat-Svislajon" iz Trebinja i "Hercegovina" iz Petrovog Polja.
Trebinje - Dukat Fest - Foto: SRNA
Trebinje - Dukat FestFoto: SRNA

Otvarajući manifestaciju načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević rekao je da je Trebinje prvi put domaćin ovog internacionalnog festivala kulture.

On je napomenuo da se manifestacija priređuje u okviru "Trebinjskog kulturnog ljeta", čime je obogaćena kulturna ponuda grada, a Trebinje je pokazalo da prihvata sve različitosti i kulture drugih naroda.

Direktora festivala "Dukatfest" Nikolina Čato izrazila je zadovoljstvo pozitivnom energijom koju su donijeli ansambli iz Indonezije, Portorika i Poljske, ali i prijemom kod trebinjske publike, dodajući da će nastojati da i ubuduće nastupaju u ovom gradu.

Koncertu je prethodio defile učesnika ulicama grada, a tokom dana su na tri štanda izložili suvenire, tradicionalne nošnje i druge proizvode kućne radinosti iz zemalja iz kojih dolaze.

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić i Milošević su priredili prijem za učesnike "Dukatfesta".

Ćurić je istakao da je Gradska uprava Trebinje sa radošću prihvatila da bude domaćin ovog svojevrsnog festivala folklora, koji promoviše baštinjenje vrijednosti svih naroda i kultura.

Izvor: SRNA