latinica  ћирилица
25/06/2017 |  15:00 ⇒ 15:01 | Autor: RTRS

Tadić: Oporavak SDS-a ili sunovrat

Član SDS-a i zamjenik presjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić uputio je otvoreno pismo novoizabranim članovima Glavnog odbora SDS-a u kojem je predložio nekoliko aktivnosti koje bi, kako je naveo, možda mogle zaustaviti stranačku devastaciju i pomoći joj da se oporavi.
Ognjen Tadić - Foto: RTRS
Ognjen TadićFoto: RTRS

Tadić je naveo da ima malo nade da će ovo pismo uroditi plodom, jer, kako kaže, ni ono prethodno nije spriječilo nastavak sunovrata stranke, iako se broj onih koji se nisu slagali sa njim može na prste prebrojati.

Napominjući da nema namjeru da umanjuje zasluge većeg broja stranačkih nosilaca dužnosti, Tadić je rekao da, ipak, mora da zaključi da upravo završeni unutarstranački izbori nisu riješili niti jedan problem stranke.

Zbog toga, Tadić u pismu predlaže da odmah na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SDS-a bude donesena odluka o sazivanju vanredne Skupštine SDS-a, koja će provesti plan izlaska iz krize po principima "jedan član - jedan glas", raspuštanje svih organa stranke i poštene unutarstranačke izbore.