latinica  ћирилица
26/06/2017 |  13:16 | Autor: RTRS

Protivgradna preventiva ispalila 34 rakete

Јako nevrijeme juče je zahvatilo Sloveniju i Hrvatsku, a u poslijepodnevnim časovima stiglo je u nekoliko gradova i opština Republike Srpske.
Protivgradna zaštita Republike Srpske - Foto: RTRS
Protivgradna zaštita Republike SrpskeFoto: RTRS

Veće štete nije bilo, jer je na vrijeme djelovala Protivgradna preventiva Republike Srpske. U slučaju vremenskih nepogoda stanovnici Srpske nemaju razloga za brigu, jer će sve jedinice iz sistema zaštite i spasavanja blagovremeno reagovati.

Protivgradna preventiva Republike Srpske juče je ispalila 34 rakete na području Banjaluke, Srpca, Prijedora, Dervente, Prnjavora, Gradiške i Laktaša, te je tako spriječila moguće štete naglasio je vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća, Tihomir Dejanović i dodao da će i u narednom periodu ukoliko se ukaže potreba, nadležne protivgradne stanice odmah reagovati.

Stanje na terenu prati i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske koja redovno obavještava jedinice lokalne samouprave o potencijalno opasnim meteorološkim uslovima istakao je portparol, Željko Stojanović.

Stanovnici Srpske danas nemaju razloga za brigu, jer iz Hidrometeorološkog zavoda Srpske do kraja dana najavljuju sunčano vrijema na zapadu i sjeveru, a nestabilno na jugu, s pljuskovima, grmljavinom, uz malo niže temperature.