latinica  ћирилица
26/06/2017 |  18:50 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Prijedor - Bošnjaci i Srbi dijele bajramsku baklavu (VIDEO)

Zanimljiva priča sa porukom mira, suživota i tolerancije stiže iz Prijedora. Tamo je na nesvakidašnji način obilježen Bajram.
Prijedor - baklave za Bajram - Foto: RTRS
Prijedor - baklave za BajramFoto: RTRS

Prijedor je grad dobrih ljudi, mira, tolerancije i budućnosti, poručila je prijedorska omladina, svih konfesija. Baš kao što su zajedno slavili Vaskrs i Uskrs, tako su obilježili i ramazanski Bajram. Sugrađanima su dijelili bajramske poslastice – baklave. Počastili su i prolaznike i zaposlene u radnjama duž glavne ulice.

Nije bitno ko je koje vjere i nacije, jer je Prijedor je grad za sve koji ga vole i žele mu dobro.

Prijedorčani su pokazali da je od sjećanja na ratnu pršlost, važnija budućnost njihove djece. Podrška je stigla i od grada Prijedora i brojnih udruženja.

- Želimo da održavamo te komšijske odnose, da ovim nekim praznicima donesemo, tj. vratimo ono što je nekada bilo gdje smo se svi zajedno posjećivali i zajedno jeli baklavu, istakao je Mile Vujasin predsjednik Omladinskog humanitarnog udruženja "Čisto srce" Prijedor.

Porodična sreća, mir, zdravlje i praštanje, glavne su poruke ovog velikog islamskog praznika. Slične promovišu i druge religije, a prijedorska omladina je podsjetila da je najvažnije biti čovjek.