latinica  ћирилица
27/06/2017 |  07:34 ⇒ 12:52 | Autor: RTRS

Počinju Vidovdanske svečanosti

U Višegradu i Andrićgradu počinje dvodnevna manifestacija Vidovdanske svečanosti u okviru kojih će biti otvoreni "Višegradska staza" i Drugi sajam knjiga.
Andrićgrad - Foto: Screenshot/YouTube
AndrićgradFoto: Screenshot/YouTube

Obilježavanje Vidovdana biće uveličano veoma bogatim kulturnim i umjetničkim programom.

Na sajmu će se predstaviti najpoznatiji izdavači iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore uz učešće domaćih i stranih pisaca.

Program Sajma knjiga obuhvatiće promocije djelatnosti izdavača iz Republike Srpske i Srbije, promocije književnih djela, okrugle stolove i radionice iz oblasti savremene literature, filma, istorije, jezika, pisma, s posebnim osvrtom na italijansku književnost i umjetnost.

Gosti Sajma, kako su najavili organizatori, biće Matija Bećković, Dušan Kovačević, Dragoslav Mihailović, Zahar Prilepin, Vladimir Kecmanović, Đankarlo De Kataldo, Lorenco Miglioli, Andrea Gambeta i drugi. Predviđen je razgovor sa Zaharom Prilepinom, radionica "Savremena literatura i kinematografija", a učestvovaće Emir Kusturica, Lorenco Miglioli, Đankarlo De Kataldo, Andrea Gambeta i Mirjana Ognjanović.

Kao i prvu i predstojeću manifestaciju, čiji je idejni tvorac Emir Kusturica, podržao je pokrovitelj manifestacije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Opština Višegrad.