latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:08 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Vidovdanske svečanosti- položeno cvijeće na spomenik Andriću

U okviru "Vidovdanskih svečanosti" danas je položeno cvijeće na spomenik nobelovcu Ivi Andriću kod mosta Mehmed-paše Sokolovića, na spomenik poginulim borcima i Andrićev spomenik u Andrićgradu, uz prigodan program "Vrijeme i mostovi" koji su pripremili učenici Srednje škole "Ivo Andrić".
Vidovdanske svečanosti- položeno cvijeće na spomenik Andriću - Foto: SRNA
Vidovdanske svečanosti- položeno cvijeće na spomenik AndrićuFoto: SRNA

Profesor srpskog jezika i književnosti Dijana Inđić Milošević rekla je da su učenici govorili misli iz djela slavnog pisca.

- Riječ o programu "Vrijeme i mostovi", odnosno izboru iz Andrićevih umjetničkih tekstova prilagođenih današnjem vremenu. Simboličnog je naziva, kao podsjećanje na prvo obilježavanje uspomene na djelo Ive Andrića koje je tada nosilo upravo taj naziv - istakla je Miloševićeva.

U okviru "Vidovdanskih svečanosti" večeras će biti svečano otvorena manifestacija posvećena životu i djelu nobelovca Ive Andrića - "Višegradska staza", a sutra Drugi sajam knjiga.

Svečano otvaranje "Višegradske staze" zakazano je večeras u 20.00 časova na Vizantijskom trgu u Andrićgradu, a odlomke iz Andrićeve knjige "Znakovi pored puta" govoriće akademik i dramski pisac Duško Kovačević i glumac Nebojša Dugalić.

Drugi sajam knjiga sutra će zvanično otvoriti ministar nauke i kulture Republike Srpske Јasmin Komić, u 17.00 časova na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, a posjete štandovima moguće su već danas od 10.00 časova.

Sajam knjiga za posjetioce će biti otvoren radnim danima od 12.00 do 21.00 čas, vikendom od 10.00 do 21.00 čas, a ulaz je slobodan.

Izvor: SRNA