latinica  ћирилица
27/06/2017 |  13:18 | Autor: RTRS

Marković: Neodgovorna politika opozicije da bojkotuje rad parlamenta

Crnogorski premijer Duško Marković ocijenio je neodgovornom politiku opozicije koja bojkotuje Skupštinu Crne Gore jer ne priznaje rezultate izbora.
Duško Marković - Foto: Novosti.rs
Duško MarkovićFoto: Novosti.rs

Obraćajući se Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope u Strazburu povodom desetogodišnjice članstva Crne Gore u ovoj evropskoj organizaciji, Marković je ocijenio da je parlament jedino mjesto za političku debatu.

"Sa žaljenjem konstatujem da naša nacionalna delegacija u Parlamentarnoj skupštini nije u punom sastavu, odnosno, nedostaju predstavnici parlamentarne opozicije, koji, osim ovog i evropskog, bojkotuju i nacionalni parlament", rekao je Marković.

On smatra da je takvo ponašanje neodgovorno i svjedoči da lekcije iz prošlosti nisu naučene, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Marković ističe da bojkot znači i stvaranje krize parlamentarizma "u prelomnom trenutku za Evropu, pred kojom su izazovi populizma, migracija, terorizma, vjerske radikalizacije i finansijske krize".

On je ocijenio da ovakvo ponašanje opozicije dodatno polarizuje društvo uključujući i dodatnu polarizaciju i politizaciju medijske scene.

Izvor: SRNA