latinica  ћирилица
27/06/2017 |  15:57 ⇒ 15:57 | Autor: RTRS

Ostavke u SNN - u zbog lažiranog teksta

Tri istaknuta novinara CNN - a podnijela su danas ostavke pošto je ova medijska kuća prvo povukla, a potom se i izvinila zbog teksta objavljenog na njihovom sajtu o navodnim vezama između ruskog investicionog fonda i bliskog saradnika američkog predsjednika Donalda Trampa, javili su američki mediji.

Ostavke su podneli Tomas Frenk, autor spornog teksta, Leks Haris, voditelj redakcije za istraživačko novinarstvo i Erik Lihtblau. U uklonjenoj priči, koja je u četvrtak objavljena na sajtu CNN - a, bilo je navedeno da istražitelji Senata sprovode istragu o sastanku člana Trampovog tranzicionog tima Antonija Skaramucija i direktora ruskog fonda Kirila Dmitrijeva, koji je navodno održan prije Trampove inauguracije.

CNN je u petak uveče povukao priču novinara Tomasa Frenka, navodeći da u njoj nisu ispunjeni standardi tog medija i izvinio se Skaramuciju. Predsjednik SAD, Donald Tramp, iskoristio je ove ostavke da danas, na Tviteru, ponovo napadne kredibilitet tog emitera postavljjući pitanje odgovornosti za ostale, kako je rekao, lažne vijesti.

Izvor: Blic