latinica  ћирилица
28/06/2017 |  07:58 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Premijerka Srpske posjetila kompaniju Šobotek u Hamiltonu (FOTO/VIDEO)

Posljednjeg dana službene posjete Kanadi, premijerka Republike Srpske posjetila je kompaniju Šobotek u Hamiltonu.
Željka Cvijanović u posjeti firmi Šobotek u Hamiltonu - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u posjeti firmi Šobotek u HamiltonuFoto: RTRS

Vlasnici kompanije, Čedo i Vlado Šobot, jedni su od uspješnijih privrednika u Hamiltonu. Bila je ovo prilika da se premijerka upozna sa poslovanjem ove kompanije i da razgovara o potencijalnoj ekonomskoj saradnji i investiranju u Republiku Srpsku.

Željka Cvijanović u posjeti firmi Šobotek u Hamiltonu

Posljednji dan posjete Kanadi premijerke Cvijanović bila je prilika da se, u obilasku kompanije Sobotek, upozna sa radom kompanije i da sa srpskim privrednicima razgovara o eventulnoj eknomskoj saradnji. Vlasnici komapnije Čedo i Vlado Šobot upoznali su premijerku sa svim proizvodim kapacitetima ove komapnije, koja je zahvaljujući kapitalnim investicijama lider na polju dizajna, proizvodnje i postavljanja arhitektonskih zidnih panela.

Istakli su da uspješni privrednici srpskog porijekla u Kanadi predstavljaju važan resurs za realizaciju zajedničkih projekata.

Željka Cvijanović u posjeti firmi Šobotek u Hamiltonu

Kompanija Sobotek zapošljava više od tri stotine radnika, a mnogi od njih su srpskog porijekla. Kao lider u svojoj oblasti kompanija Sobotek uspješno širi svoj prozivodni pogon van sjevernoameričkog kontinenta, posluje i u Beogardu, a nakon razgovara sa premijerkom Cvijanović najavljena je mogućnost poslovanja i investiranja na teritoriji Republike Srpske.

Željka Cvijanović u posjeti firmi Šobotek u Hamiltonu

Cvijanovićeva je navela da je Vlada Republike Srpske opredijeljenja za aktivan pristup u unapređenju poslovnog ambijenta s ciljem privlačenja kako domaćih, tako i stranih investitora, naglasivši da u prilog tome govori činjenica da su institucije Srpske realizovale niz reformskih mjera kojima su stvoreni uslovi za podsticanje privrednih ulaganja.

U okviru službene posjete Kanadi, premijerka Srpske razgovarala je u Torontu sa ministarkom za državljanstvo i imigraciju Vlade kanadske provincije Ontario, Laurom Albaneze. Cvijanovićeva je razgovarala i sa uticajnim privredicima, a domaćin ovog susreta bila je ugledna privrednica srpskog porijekla, Rebeka Mekdonald.