latinica  ћирилица
29/06/2017 |  18:26 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Disciplinovanje u SDS-u! Govedarica isključio iz stranke odbornika iz Gradiške (VIDEO)

U SDS-u nove tubulencije! Vukota Govedarica isključio je iz stranke Sašu Lazića, odbornika u opštini Gradiška, zbog kršenja stranačke discipline.
SDS Gradiška - Foto: RTRS
SDS GradiškaFoto: RTRS

Lazić kaže da se sa dijelom članstva, na spornoj sjednici Opštinskog odbora SDS-a, usprotivio, samovolji Govedarice, koji je podržao novoizabranog predsjednika odbora Mirka Samardžiju. Govedarica je za komentar danas bio nedostupan.

- Od Govdarice smo u dva navrata tražili da dođe u Gradišku da ne dijelimo stranku i da novizabrani predsjednik poštuje odluke većine, pa da zajedno kooptiraju 11 članova u opštinski odbor - dodao je Lazić.

Govedarica se, tvrdi Lazić, na njihove dopise nije odazivao, a onda se u ponedjeljak pojavio na sjednici, javno podržavajući novoizabranog Mirka Samardžiju. Kvalifikaciju Govedarice da je prekršio partijsku disciplinu, Lazić ne prihvata.

- Mi sao se usportivioli samovolji i napustio sjednicu, ali to što on kaže to je laž i nije u redu i ja ću to dokazati sutra u 19 časova kada ći okupiti članove opštinskog odbora i odbornike - naglasio je Lazić.

Lazić je danas pozvao članove Predsjedništva i Glavnog odbora da stanu u kraj samovolji predsjednika stranke.

- Bojim se da je izjava Milorada Dodika da je izbor Vukote Govedarice njegova najveća pobjeda da se ostvaruje - smatra Lazić.

Lazić kaže i da će dalje zastupati stavove SDS-a i birača koji su mu ukazali povjerenje. Za to vrijeme Govedarica se priprema da kooptira nove stranačke funkcionere, a Glavni odbor za izbor potpredsjednika stranke i u nedjelju. Od devet izbornih jedinica, još je neizvjesno ko će fotelje zauzeti u tri. Na sve ovo i posljednje pismo Ognjena Tadića Glavnom odboru da zaustavi urušavanje stranke i raspusti sve stranačke organe. Hoće li se Taduć pojaviti na Glavnom odboru nije poznato, ali je poziv da i dodatno objasni razloge, od Govedarice javno dobio.