latinica  ћирилица
29/06/2017 |  19:14 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali novoj premijerki Srbije Ani Brnabić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je u ime građana Republike Srpske i u svoje ime Ani Brnabić na izboru za predsjednika Vlade Srbije, ističući da je za Srpsku i njene građane od velike važnosti snažna i prosperitetna Srbija.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"Vjerujem da ćete sa uspjehom nastaviti započete reformske procese i da ćete mjerama nove Vlade dodatno doprinijeti sveukupnom rastu i afirmaciji Srbije, kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu", navodi se u čestitki.

Dodik je naglasio da je za Republiku Srpsku i njene građane od velike važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.

"S obzirom na snažne veze našeg naroda, želim i ovom prilikom ponoviti čvrstu opredijeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Srbije", dodaje se u čestitki.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas čestitku Ani Brnabić, povodom njenog izbora za predsjednicu Vlade Republike Srbije.

“U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, upućujem Vam iskrene čestitke povodom izbora za predsjednika Vlade Republike Srbije.

Uvjerena sam da ćete zajedno sa ministrima u novoizabranoj Vladi Republike Srbije, nastaviti da kreirate i provodite politike koje doprinose ekonomskom i društvenom razvoju, te da ćete uspjeti da ostvarite viziju ekonomski snažne i prosperitetne Srbije.

Vlada Republike Srpske ostaje čvrsto opredijeljena da naše prijateljske odnose i uspješnu saradnju unapređujemo kroz zajedničke inicijative i projekte u cilju stvaranja uslova za bolji život naših građana s obje strane rijeke Drine.

Uz iskreno uvjerenje da će Republika Srbija nastaviti da korača hrabro na svom reformskom putu koji je trasirala prethodna Vlada na čelu sa premijerom Vučićem, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam mnogo uspjeha u budućem radu“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.