latinica  ћирилица
06/07/2017 |  08:48 ⇒ 07/07/2017 | 09:18 | Autor: RTRS

Vimbldon ekskluzivno na RTRS: Đoković u trećem kolu, Lajović zaustavljen

Јavni RTV servis Republike Srpske jedini u BiH ima ekskluzivno pravo prenosa mečeva sa Vimbldona. Uživajte u vrhunskom tenisu i u narednim danima samo na programu RTRS.
Vimbldon (ilustracija) -
Vimbldon (ilustracija)

Četvrti dan Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona, pobijedivši u tri seta Čeha Adama Pavlašeka. Rezultat je iznosio 6:2, 6:2 i 6:1. U narednom kolu Đoković će se sastati sa Letoncem Ernestom Gulbisom koji je savladao Del Potra sa 6:4, 6:4, 7:6. 

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspio da priredi iznenađenje i plasira se treće kolo turnira na Vimldonu pošto je poražen od Švajcarca Rodžera Federera u njihovom prvom međusobnom duelu sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:2). Federer će u narednom kolu igrati protiv Miše Zvereva.

Španski teniser David Ferer plasirao se u šesnaestinu finala turnira u Vimbldonu nakon što mu je Belgijanac Stiv Darcis predao meč pri rezultati 3-0 u prvom setu za Ferera.

Dominik Tim plasirao se u treće kolo, pošto je u četiri seta savladao Francuza Žila Simona, 5:7, 6:4, 6:2, 6:4.

Iako je iskusni Simon dobio prvi set, Austrijanac je odmah reagovao i odličnom igrom došao do pobjede.

Tim će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Paolo Lorenci- DŽared Donaldson.

Ruskinja Svetlana Kuznjecova eliminisala je Ekaterinu Makarovu takođe iz Rusije, rezultatom 2-0 , u setovima 6:0, 7:5.

Koko Vandevege iz Njemačke je savladala drugu Njemica Tatjanu Mariu rezultaom 2-0. U setovima 6:4, 6:2.

Slovačka igračica Magdalena Ribarikova plasirala se u treće kolo Vimbldona, pošto je eliminisala treću Čehinju Karolinu Pliškovu sa 3:6, 7:5, 6:2.

Slovakinja će u narednom kolu igrati protiv Ukrajinke Lesije Tsurenko, koja je danas slavila protiv Viktorije Golubić iz Švajcarske.

Hrvatska teniserka Petra Martić plasirala se u treće kolo poslije pobejde od 6:1, 6:4 nad Čehinjom Denisom Aletrovom. Martić, koja je u glavni turnir ušla kroz kvalifikacije, u narednom kolu igra protiv Kazahstanke Zarine Dijas.

Do trećeg kola stigla je Garbinje Mugurusa iz Španije, koja je bila bolja Belgijanke Јanine Vikmajer sa 6:2, 6:4. Mugurusu u narednoj rundi očekuje duel protiv Sorane Kirstee iz Rumunije, kojoj je Amerikanka Betani Matek-Sands nakon teške povrede predala meč.

Podsjećamo, juče je Marin Čilić teže nego što se očekivalo pobijedio 114. tenisera svijeta Florijana Majera rezultatom 3:1 (7:6, 6:4 i 7:5). Međugorca u petak čeka bolji iz dvoboja Amerikanca Stiva DŽonsona i Moldavca Radua Albota.