latinica  ћирилица
06/07/2017 |  17:30 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Puzigaća: Opstrukcija vraćanja 50.000 srpskih stanova

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da vlasti u Hrvatskoj ni 20 godina nakon rata ništa ne čine u vezi sa vraćanjem 50.000 stanova čiji su prijeratni vlasnici Srbi.
 - Foto: Glas Srpske
Foto: Glas Srpske

"Krajnje je neprihvatljivo da Hrvatska, kao član EU, ne želi da izbjeglim Srbima vrati prijeratne stanove i imovinu, dok su Hrvatima u BiH i Republici Srpskoj u potpunosti vraćeni stanovi, kuće i imovina", rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da je Udruženje nezadovoljno radom Odbora za zaštitu prava izbjeglica, raseljenih lica i povratnika Narodne skupštine Republike Srpske.

"Predstavnici ovog odbora ne žele da održe tematsku sjednicu na kojoj bi se, između ostalog, raspravljalo i ukazalo na težak položaj izbjeglih Srba iz Hrvatske kojima su tamo bespravno oduzeta stanarska i imovinska prava", istakao je Puzigaća.

On tvrdi da je Udruženje više puta uputilo dopis Odboru za zakazivanje tematske sjednice, ali da nije dobilo odgovor.

Puzigaća je naglasio da je za Udruženje neprihvatljivo da se u BiH i Republici Srpskoj rješavaju stambena pitanja socijalnim slučajevima, a ne izbjeglim licima koja su prije rata u Hrvatskoj ostavila stanove i imovinu, iako je to najavljivano kao prioritet na svim ranijim sastancima.

Izvor: SRNA