latinica  ћирилица
11/07/2017 |  14:08 ⇒ 18:34 | Autor: RTRS

Trebinje se oprostilo od pukovnika Radoslava Zupca

Od nekadašnjeg komandanta Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske pukovnika Radoslava Zupca danas su se na komemorativnoj sjednici u Trebinju oprostili saborci iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, prijatelji i građani.
Komemorativna sjednica Radoslavu Zupcu - Foto: SRNA
Komemorativna sjednica Radoslavu ZupcuFoto: SRNA

Obraćajući se okupljenima u sali Skupštine Grada, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je Zubac učinio mnogo za Trebinje i Republiku Srpsku i da to narod nikada neće zaboraviti.

Podsjećajući na ratni put pukovnika Zupca, gradonačelnik je rekao da je jugoslovenska ratna drama zatekla Radoslava Zupca u Kninu, da je učestvovao u danonoćnim krvavim borbama na proboju koridora, da bi se u ljeto 1992. godine kao dobrovoljac vratio u Trebinje, gdje je kao komandant Trećeg bataljona, a potom i Trebinjske brigade učestvovao u odbrani grada i Hercegovine u otadžbinskom ratu.

Predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Trebinje Pero Mišeljić istakao je da je pukovnik Zubac u najtežim godinama branio grad i tako se upisao u vječnu knjigu narodnog pamćenja. Od pukovnika Zupca oprostio se i njegov ratni drug i prijatelj Slavko Žarković.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, prisustvovali Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa, prijatelji i brojni građani.

Nekadašnji komandant Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske preminuo je u 61. godini u rodnom selu Ukšići na Ljubomiru.

Izvor: SRNA