latinica  ћирилица
14/07/2017 |  17:46 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Delegacija SNSD-a na poziv KP NR Kine na samitu u Bukureštu (VIDEO)

Delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata predvođena potpredsjednikom Markom Vidakovićem boravi na poziv Komunističke partije NR Kine u Bukureštu, gdje učestvuje na samitu "Dijalog političkih partija Kine i Centralne i Istočne Evrope".
Bukurešt - SNSD - Foto: RTRS
Bukurešt - SNSDFoto: RTRS

Samit se održava u sklopu projekta "Pojas i put" koji Komunistička partija Kine provodi u saradnji sa evropskim zemljama. Na samitu učestvuju delegacije političkih partija iz 18 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Delegacija SNSD-a u Bukureštu

Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković učestvovao je u panel diskusiji "Pojas i put"- Uloga mladih i istakao značaj Samita kao platforme za razmjenu ideja, misli i različitih politika.

- Smatram da će ovaj samit, posebno mladima, doprinijeti unapređenju obostranog razumijevanja te postati most saradnje između NR Kine i zemalja CIE", rekao je Vidaković.

On je naveo da ovakve inicijative moraju biti bazirane na jednakosti i poštovanju svih učesnika.

-Implementacija ovog programa omogućava mladim ljudima da prošire svoje vizije i lakše ostvare svoje ciljeve. Mladi ljudi vjeruju u ovaj program koji će im omogućiti više šansi za zapošljavanje i raznovrsnije poslove u budućnosti, stoga je neophodno konstantno ulagati u obrazovanje mladih ljudi, istakao je Vidaković.

Vidaković je naglasio da ravnomjerni ekonomski razvoj neće riješiti sve geopolitičke probleme zemalja učesnica, ali će umanjiti dominaciju velikih i obezbijediće stabilan privredni rast i životni standard. Takođe je podsjetio na realizovane i potencijalne energetske i infrastrukturne projekte koje Republika Srpska realizuje u saradnji sa Kinom.

Delegaciju Komunističke partije Kine na ovom samitu predvodi Liu Јunšan , prvorangirani sekretar Centralnog sekretarijata i član Stalnog komiteta političkog biroa Komunističke partije Kine.

Učešće delegacije SNSD na Samitu je nastavak uspješne saradnje i prijateljskih odnosa između dvije stranke.

Podsjećamo da je delegacija SNSD-a prošle godine bila u posjeti NR Kini, kao i da je zatim uslijedila posjeta delegacije Komunističke partije NR Kine Republici Srpskoj.