X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
22/07/2017 |  13:25 ⇒ 16:50 | Izvor: RTRS

Konačno riješena "misterija" Bermudskog trougla?

Naučnici i teoretičari zavjere dosad su predložili svaki zamislivi scenario koji može da objasni misteriozne nestanke aviona i brodova u Bermudskom trouglu. Međutim, jedan australijski naučnik kaže da je došao do "jednostavnog" objašnjenja, koje dosad nije razmatrano.
Bermudski trougao - Foto: Screenshot
Bermudski trougaoFoto: Screenshot

Dr Karl Kruželnički kaže da u oblasti između Portorika, Bermuda i Majamija nema ničeg neprirodnog, nego da je riječ o ljudskoj greški.

"Bermudski trougao nije ni po čemu izuzetan u odnosu na druge krajeve svijeta, čak ni po broju avionskih nesreća", tvrdi on navodeći podatke Američke obalske straže.

"Blizu je ekvatora i bogatom dijelu svijeta, pa u toj oblasti ima mnogo saobraćaja".

Kruželnički navodi primjer nestanka američkog bombardera 1945. nakon kog je nestao i hidroavion koji je poslat da ga potraži.

On kaže da u tom, kao i u drugim slučajevima nestanka, presudnu ulogu igraju ljudske greške i ističe da radio transkripti nastali tokom pada aviona sugerišu da je neiskusni pilot kom je savjetovano da leti ka zapadu, zapravo letio na istok. Kad je riječ o hidroavionu, Kruželnički tvrdi da je on eksplodirao i da nije nestao bez traga kako se ranije mislilo.

Ni Američka obalska straža ne priznaje postojanje takozvanog Bermudskog trougla, tvrdeći da se učestalost nesreća može pripisati samo tome što je riječ o vrlo prometnoj oblasti.