latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:16 ⇒ 15:35 | Autor: RTRS

Sporazum o saradnji privrednih komora Srpske i Poljske

O mogućoj proizvodnji dijelova komponenti poznatog poljskog traktora Ursuz, poljskog električnog autobusa i automobila u Srpskoj, domaći privrednici razgovarali su sa predstavnicima Poljsko - balkanske privredne komore.
Đokić sa delegacijom Poljske o mogućnostima privredne saradnje - Foto: RTRS
Đokić sa delegacijom Poljske o mogućnostima privredne saradnjeFoto: RTRS

O modelima saradnje sa poljskim privrednicima i predsjednikom korporacije Pol-mot holding razgovarao je i ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić. Predstavnici Područne privredne komore Banjaluka sa Poljsko-balkanskom privrednom komorom potpisali su i sporazum o saradnji.

- Mi imamo jako dobra iskustva u saradnji sa Republikom Srpskom i vjerujemo da u što kraćem vremenu možemo usvojiti nekoliko ključnih dijelova za proizvodnju tih traktora. Јako je interesantna i prezentacija električkih autobusa, smatramo da vaša preduzeća možemo uključiti u proces proizvodnje - rekao je Andrej Zarajček, predsjednik Poljsko-balkanske privredne komore.

Goran Račić, predsjednik Područne privredne komore Banjaluka, naveo je da će osim ovih razgovora, tokom naredna dva dana obići nekoliko kompanija u Srpskoj. Istakao je da se ovi razgovori već duđe vode između Pol-mota i domaćih preduzeća, te da se nada da ćemo oni uroditi konkretnim rezultatima.

Račić je prije ovog sastanka rekao novinarima da već nekoliko godina ove dvije komore uspješno sarađuju, te naglasio da je na red došlo i formalizovanje saradnje.

Dodao je da je Pol-mot jedna od najznačajnih poljskih kompanija koja u svom sastavu ima veoma prepoznatljivu fabriku traktora Ursuz, te električne autobuse i automobile.