latinica  ћирилица
24/07/2017 |  13:43 | Autor: RTRS

Spriječen ulazak 14 lica sa Kosova

Pripadnici Јedinice granične policije Doljani spriječili su ulazak u BiH 14 lica sa Kosova.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Kontrolom na graničnom prelazu Bijača utvrđeno je da ova lica ne ispunjavaju uslove za ulazak u BiH, pa su vraćena u Hrvatsku, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Prilikom ulaska u BiH, na graničnom prelazu Prisika, službenici Јedinice granične policije Kamensko juče su uhapsili državljanina Njemačke čiji su inicijali F.M, za kojim je Interpol Kišinjev raspisao potjernicu zbog krivičnih djela prevara i falsifikovanje.

Uhapšeni je predat Sudskoj policiji Suda BiH.

Na graničnom prelazu Klobuk, na izlasku iz BiH, uhapšeno je lice čiji su inicijali V.I. jer ga zbog prevare potražuje Opštinski sud u Tuzli, a koje je potom predato Policijskoj upravi Trebinje.

U subotu, 22. jula, službenici Јedinice granične policije Gradiška su pri ulasku u BiH uhapsili lice M.M, koje Osnovni sud u Banjaluci potražuje zbog falsifikovanja isprave. Uhapšeni je predat sudskoj policiji Banjaluka.

Na graničnom prelazu Šamac, prilikom izlaska iz BiH, uhapšen je E.H, za kojim je Policijska uprava Konjic raspisala potragu zbog razbojništva. On je predat Policijskoj upravi Konjic.

Izvor: Srna