latinica  ћирилица
24/07/2017 |  16:47 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

KUD "Kozara" kvalitetom opravdava podršku (VIDEO)

Kulturno-umjetničko društvo "Kozara" iz Gornjih Podgradaca ima najduž staž u opštini Gradiška. U desetu deceniju postojanja zakoračili su godišnjim koncertom na kojem su predstavljene i nove koreografije uvježbane za međunarodne nastupe.
KUD Kozara - Foto: RTRS
KUD KozaraFoto: RTRS

Devet decenija postojanja članovi KUD "Kozara" satkali su u desetine koreografija.

Nenad Šinik, član KUD "Kozara", kaže da za prvi ansambl imaju deset uvježbanih koreografija, a za dječiji ansambl dodatnih pet. Ove godine trebalo bi da idu i na Festival folklora u Ohrid.

Ovo kulturno–umjetničko društvo realizuje mnogobrojne aktivnosti na očuvanju tradicije Potkozarja. Pored godišnjeg koncerta, nedavno su organizovali i 12. Potkozarsko posjelo, smotru narodnog izvornog stvaralaštava.

Nemanja Panić, predsjednik KUD-a, kaže da uvijek ističu tri stvari koje su im bitne: da pokažu ono što znaju da igraju i pjevaju, da žele da naprave jednu lijepu manifestacije u svom mjestu i treće - da im dođu posjetioci koji bi plaćanjem ulaznica pomogli rad KUD-a.

Aktivnosti ovog kulturno-umjetničkog društva podržali su brojni privredni subjekti u okviru akcije "Svi za KUD", ali i  kabinet predsjednika Republike Srpske.

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Milan Ljepojević naglasio je da koncert koji je izveo KUD "Kozara", kao i djeca i mladost koji ga čine, jesu garancija i opravdavaju svu dosadašnju podršku predsjednika Srpske koju je pružio ovom KUD-u.

Kao gosti na koncertu nastupili su članovi KUD-a "Una" iz Kozarske Dubice.