latinica  ћирилица
24/07/2017 |  18:47 ⇒ 18:48 | Autor: RTRS

Vulin - Liberman: Veliki značaj odbrambene saradnje

Ministri odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Izraela Avigdor Liberman saglasili su se danas u Tel Avivu o neophodnosti redovnih susreta na najvišem nivou s ciljem razmjene stavova o aktuelnim pitanjima i otvaranja novih vidova saradnje.
Vulin u Tel Avivu - Foto: RTS
Vulin u Tel AvivuFoto: RTS

Vulin je istakao da Srbija pridaje veliki značaj bilateralnoj odbrambenoj saradnji sa Izraelom, što se ovim susretom potvrđuje, jer je to njegova prva zvanična posjeta inostranstvu od stupanja na dužnost ministra odbrane, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je istakao da Srbija izuzetno cijeni podršku Izraela u odbrani principa međunarodnog prava i zahvalna je za čvrst stav i podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i za nepriznavanje samoproglašenog Kosova.

"Danas smo potpisali sporazum o saradnji dva ministarstva odbrane. To širom otvara vrata za saradnju, kako naših odbrambenih industrija, tako i naših ministarstava", rekao je Vulin.

On je naveo da su Izrael i Srbija uvijek na istoj strani kada je riječ o borbi za demokratiju i borbi protiv terorizma, te poručio da "Srbija poštuje Izrael, a Izrael pokazuje da poštuje Srbiju".

"Ministar Liberman je posebno želeo da zahvali na načinu na koji Srbija obilježava sećanje na jevrejske žrtve, na Holokaust, na poštovanje koje Srbija pokazuje prema jevrejskim žrtvama i na činjenici da srpski narod nikada nije bio na strani nacizma i da nikada nije bio antisemitski", rekao je Vulin.

Izvor: SRNA