latinica  ћирилица
25/07/2017 |  10:58 | Autor: RTRS

Brnabić: U kragujevačkom Fijatu postignut kompromis

Premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila je da potpisivanje sporazuma rukovodstva "Fijata" i Samostalnog sindikata ove kompanije predstavlja dobar kompromis u kojem nema ni pobjednika, ni gubitnika.
Beograd: Brnabić - pregovori o Fijatu - Foto: SRNA
Beograd: Brnabić - pregovori o FijatuFoto: SRNA

Brnabićeva je, nakon potpisivanja sporazuma u Vladi Srbije, rekla da su razgovori bili veoma teški, te je predstavnicima radnika zahvalila za hrabrost i odgovornost i što su vjerovali u Vladu Srbije.

Istakla je da je važno to što će od septembra početi da radi komisija koja će se baviti standardima proizvodnje u "Fijatu" i koja će mjesečne izvještaje slati i Vladi, i u sjedište "Fijata" u Torinu. Ona je naglasila da to obezbjeđuje da će ovaj dijalog biti nastavljen najmanje do kraja januara 2018. godine.

Ona smatra da rješavanje eventualnih sličnih sporova "treba vratiti u institucije" jer u Srbiji postoji profesionalna agencija za mirno rješavanje sporova.

Rukovodstvo "Fijata" i Samostalni sindikat danas su u Vladi Srbije potpisali sporazum koji će obezbijediti nastavak proizvodnje modela "fijat 500 L" u Srbiji, kao i nastavak dijaloga poslovodstva i sindikalaca.

Izvor: SRNA