latinica  ћирилица
26/07/2017 |  11:17 | Autor: RTRS

Vulin: Reagovanja Prištine i Tirane dokaz da Srbija nema iskrene sagovornike

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da su reagovanja iz Prištine i Tirane, nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji, pokazala da Beograd među Albancima nema iskrene sagovornike kada se pokrenu pitanja od suštinskog značaja za Srbe i Albance.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"Cilj izjava premijera Albanije Edija Rame i lidera Alijanse za novo Kosovo Bedžeta Pacolija jesu da se onemogući dijalog Beograda i Prištine i spreči da Vučić ujedini Srbe oko Kosmeta", ocijenio je Vulin.

On smatra da dijalog o Kosovu i Metohiji neće dovesti do priznanja /samoproglašenog/ Kosova, ali hoće do istorijske prilike da Srbi o Kosovu i Metohiji kao najvažnijoj temi generacije počnu da misle i govore jednim glasom, prenose beogradski mediji.

Rama je objavio na svojoj stranici na "Fejsbuku" tekst predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu, uz ocjenu da je to priča dana i istovremeno pozdravio put ka poboljšanju odnosa između Albanaca i Srba.

On je pozvao Srbiju da prizna nezavisnost Kosova i poručio da će to doprinijeti stabilizaciji balkanskog regiona.

Pacoli je rekao juče da je Vučić "prihvatio novu realnost na Kosovu" i ocijenio da Vučićev stav otvara put ka normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

Izvor: SRNA