latinica  ћирилица
26/07/2017 |  15:31 ⇒ 15:31 | Autor: RTRS

Savjet ministara ne zaslužuje prolaznu ocjenu

Šef Kluba Demokratskog fronta u Predstavničkom domu PS BiH Damir Bećirović izjavio je da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i većina ministara očigledno žive u nekom paralelnom svijetu i definitivno ne zaslužuju prolaznu ocjenu.
Predstavnički dom PS BiH - Foto: RTRS
Predstavnički dom PS BiHFoto: RTRS

- Možda je jedini svijetli primjer u tom Savjetu ministara BiH ministar bezbjednosti Dragan Mektić, koji bar nešto pokušava, iako u nekim momentima izlazi van svojih nadležnosti kroz određenu vrstu pritiska. Svi ostali ministri definitivno ne zaslužuju prolaznu ocjenu ni za svoj rad, niti za bilo šta drugo - rekao je Bećirović.

On smatra da je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH definitivno najgore u protekloj godini, jer nema nijednog riješenog pitanja iz njihovog djelokruga rada.

- Tako da izvještaj o radu SM za prošlu godinu ne daje pravu sliku onoga što se događa u BiH i što bi predsjedavajući Zvizdić trebao da kaže. Ovo su frizirani podaci i uvijek je lako igrati se statistikom - rekao je Bećirović.

On je pojasnio da se iznose podaci za "famozno" povećanje broja zaposlenih od oko 51.000 u posljednje dvije godine, a istovremeno ne govori da je BiH napustilo 120.000 ljudi.

- Od tih 120.000 skoro 70.000 evidentirano je na biru za zapošljavanje. Tako da imate brisanje ljudi sa biroa za zapošljavanje, pripravnike koji rade pripravnički staž i to je samo jedan pokazatelj friziranih podataka koji se može drugačije interpretirati - naveo je Bećirović.

Izvor: SRNA