latinica  ћирилица
26/07/2017 |  22:09 | Autor: RTRS

TELERING- Ivanić: Najveći problem u BiH je njen evropski zastoj

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, gostujući u našoj emisiji Telering, rekao je da Republika Srpska nije ugrožena i da je najveći problem u BiH njen evropski zastoj.
Telering - Foto: RTV Slobomir
TeleringFoto: RTV Slobomir

Naredna velika kriza u BiH mogla bi, kaže Ivanić, biti uzrokovana neusvajanjem novog Izbornog zakona.

U BiH se mnogo priča o evropskom putu, a malo radi, rekao je Ivanić. Dodao je da ne postoji konsenzus oko ključnih pitanja. Kao primjer naveo je nepotpisivanje ugovora o Transportnoj zajednici, zbog čega BiH može ostati bez značajnih sredstava.

Ivanić je priznao da je komunikacija srpskih predstavnika u Sarajevu sa zvaničnom Banjalukom loša, istakavši da se on trudi da ima dobre kontakte. Smatra, ipak, da stalni međusobni sukobi ne mogu nanijeti političku štetu Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je i da ne očekuje da će doći do usvajanja novog Izbornog zakona, što bi, kaže, mogao biti početak nove velike političke krize u BiH.

Nije htio da otkrije da li će se kandidovati i na narednim izborima, rekavši da je još rano za tu priču, ali je poručio da očekuje veoma neizvjesne rezultate.