latinica  ћирилица
27/07/2017 |  13:53 ⇒ 16:53 | Autor: RTRS

Vlada Republike Srpske dala saglasnost za nabavku medicinske i vatrogasne opreme

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o potrebi obezbjeđivanja sredstava za nabavku inkubatora Klinici za dječije bolesti u vrijednosti 234 hiljade KM kao i za nabavku kohlearnog implantata za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra u iznosu od 70 hiljada KM.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti na plan utroška finansijskih sredstava sa posebnog računa Vatrogasnog saveza Republike Srpske za 2017. godinu za nabavku materijalno-tehničkih sredstva koja će biti dodijeljena vatrogasnim jedinicama u Republici Srpskoj kao osnovna sredstva što će iste knjižiti kao svoju opremu. Ukupna vrijednost planiranih finansijskih sredstava sa posebnog računa Vatrogasnog saveza RS za 2017. godinu iznosi oko 2 800 000 KM.

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Usvojena je i Informacija o procjeni uticaja suše na poljoprivrednu proizvodnju u 2017. godini, i u cjelosti podržane mjere i aktivnosti koje preduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na ublažavanju posljedica suše. Usvojen je Izvještaj o izvršenom nadzoru nad radom organa jedinica lokalne samouprave za prošlu godinu i donesena Odluka o davanju saglasnosti za privatizaciju 45 stanova izgrađenih i nabavljenih sredstvima Vlade Republike Srpske u opštinama Višegrad i Gacko koji se nalaze na raspolaganju kod Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju kvota radnih dozvola za zapošljavanje 600 stranih državljana i lica bez državljanstva u Republici Srpskoj za 2018. godinu.

Donesena je i Odluka o davanju saglasnosti na Plan utroška sredstava Ministarstvu nauke i tehnologijeza period za prvih šest mjeseci ove godine, u ukupnom iznosu od milion KM i to sa pozicije Subvencije za program zapošljavanja u oblasti usluga koje su predmet međunarodne trgovne.