latinica  ћирилица
27/07/2017 |  16:07 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Od 1.septembra u 15 područnih škola neće se oglasiti školsko zvono (VIDEO)

Vlada Srpske odobrila je oko 230.000 KM za nabavku inkubatora na Dječijoj klinici u Banjaluci. I vatrogasci širom Srpske, dobiće novu opremu- u 17 vatrogasnih društava širom Srpske, biće uloženo oko 2.800.000 KM. Odlukom Vlade u novoj školskoj godini biće zatvoreno 15 područnih škola.
Vlada Srpske - sjednica (Arhiv) -
Vlada Srpske - sjednica (Arhiv)

Vlada Srpske odobrila je oko 230 hiljada maraka za nabavku inkubatora na Dječijoj klinici u Banjaluci. I vatrogasci širom Srpske, dobiće novu opremu- u 17 vatrogasnih društava širom Srpske, biće uloženo oko dva miliona i 800 hiljada maraka. Odlukom Vlade u novoj školskoj godini biće zatvoreno 15 područnih škola.

Јedan ili dva učenika u odjeljenjima nije bilo dovoljno da se i u narednoj školskoj godini održi deset područnih petorazrednih škola. Zajedno sa 5 koje već godinama nisu upisale ni jednog učenika, Srpska će ostati bez 15 područnih škola. Ti učenici će od septembra morati da putuju do prvih centralnih škola. Zbog manjka učenika, pet devetorazrednih područnih škola, biće pretvoreno u petorazredne.

U školama koje će biti ugašene, oko 12 učitelja i nastavnika, biće proglašeno tehnološkim viškom. Iz Vlade obećanje da niko neće ostati bez posla.

Svaka škola koja raspiše konkurs za novog nastavnika prije nego što nastavnici iz zatvorenih škola budu raspoređeni, biće kažnjena i konkurs će biti poništen, stav je Vlade.