latinica  ћирилица
27/07/2017 |  20:07 | Autor: RTRS

Kasipović: Јeličić izabran po zakonu

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da je u slučaju imenovanja novog zamjenika pravobranioca Republike Srpske /Borislava Јeličića/ sve rađeno prema zakonu, te da je na osnovu biografije bio najbolji kandidat.
Anton Kasipović - Foto: RTRS
Anton KasipovićFoto: RTRS

Kasipović je istakao da je Јeličić imao svu potrebnu dokumentaciju koja je tražena konkursom, uključujući i uvjerenje o nekažnjavanju.

"Naš prijedlog Narodnoj skupštini Republike Srpske uputili smo 12. juna, te tog dana kao i na dan glasanja nije bilo nijednog pravno relevantnog podatka ili činjenice koja bi onemogućavala samo postupanje skupštine ili glasanje o ponuđenom kandidatu, odnosno kandidatima", rekao je Kasipović.

On je rekao da ne bi bilo korektno da je u ovom slučaju postupao na osnovu nečijih spekulacija, te dodao da će prepustiti policiji i tužilaštvu da rade svoj posao, a da će na osnovu njihove i Ministarstvo donijeti svoju odluku.

Borislav Јeličić uhapšen je juče pod sumnjom da je počinio nezakonitosti i zloupotrijebio službeni položaj i ovlašćenja u okviru predmeta "Poljoprivredna škola".

Јeličić je na funkciji zamjenika pravobranioca Republike Srpske u Banjaluci početkom jula zamijenio uhapšenog Mirka Stojčinovića koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

Izvor: Srna