latinica  ћирилица
28/07/2017 |  12:59 ⇒ 17:21 | Autor: RTRS

Rakulj: Ne odustajemo od zahtjeva za povećanje penzija od pet odsto (VIDEO)

Članovi Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske poručili su danas da ne odustaju od zahtjeva za povećanje penzija od pet odsto i nisu zadovoljni ponudom Vlade za povećanje od tri odsto.
Rade Rakulj - Foto: SRNA
Rade RakuljFoto: SRNA

Nakon sjednice UO Udruženja penzionera u Banji Vrućici, predsjednik Udruženja Rade Rakulj rekao je da će već naredne sedmice obavijestiti Vladu Republike Srpske o tome. Smatra da je teško stanje u ovoj oblasti posljedica nesređene situacije u BiH i očekuje da dio novca za penzije bude izdvojen iz sredstava dobijenih po osnovu klirinškog duga.

Krajem maja, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović najavio je da će penzije u Republici Srpskoj biti povećane za tri odsto nakon godišnjih odmora, najkasnije do isplate oktobarske penzije, što su prihvatili i penzioneri, uz uslov da povećanje preostalih dva odsto bude realizovano početkom godine.

- Nećemo prijetiti, ali mogu nastati velike teškoće. Danas je bilo svakakvih inicijativa i malo smo spustili lopticu. Zadužen sam da već u ponedjeljak, odnosno utorak, o tome obavijestim Vladu Republike Srpske. Očekujemo da Vlada prihvati naša rješenja - rekao je Rakulj.