latinica  ћирилица
28/07/2017 |  13:11 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Brnabić: Zahvalnost Kijevu na čvrstom stavu o Kosovu

Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas ukrajinskom ambasadoru u Beogradu Oleksandru Aleksandroviču na čvrstom stavu Kijeva o nepriznavanju samoproglašenog Kosova i istakla da "Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja članica UN, između ostalih i Ukrajine".
Brnabić - Aleksandrovič - Foto: SRNA
Brnabić - AleksandrovičFoto: SRNA

Brnabićeva i Aleksandrovič su potvrdili u današnjem razgovoru spremnost dvije zemlje za unapređenje bilateralne saradnje, naročito u oblasti privrede i trgovine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sastanku je ocijenjeno da postoje velike mogućnosti jačanja privrednih veza Srbije i Ukrajine, posebno kada je riječ o saradnji malih i srednjih preduzeća, što su potvrdili i održani poslovni forumi u Kijevu i Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da je veoma značajno i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između dvije države, čija je procedura u toku.

Ukrajinski ambasador istakao je da je zajednički cilj dvije države da pokažu građanima visok nivo evropskih demokratskih standarda, zaštitu njihovih osnovnih prava i sloboda, kako bi se omogućio društveni prosperitet.

Aleksandrovič je ocijenio da postoje pitanja koja su Srbiji i Ukrajini zajednička na putu ka EU i da na tom putu dvije države mogu mnogo da nauče jedna od druge.

Izvor: SRNA