latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:01 ⇒ 15:04 | Autor: RTRS

Babalj: Predsjednik treba da vodi računa o svim građanima

Delegat SDS-a u Domu naroda parlamenta BiH Darko Babalj smatra da je dužnost predsjednika Republike Srpske da vodi računa o svim građanima, obezbjeđuje ravnomjeran razvoj svih dijelova Srpske i zdravstvenu zaštitu svih građana, unapređuje obrazovanje, razvoj kulture i sporta te da radi na poboljšanju uslova za život.

On je poručio da bi dužnost predsjednika Republike trebalo da bude očuvanje Republike Srpske, njenih obilježja i simbola, te da himna treba da veliča ognjište i otadžbinu, junaštvo srpskog naroda, a ne da veliča dom i domovinu.

U otvorenom pismu predsjedniku Miloradu Dodiku, Babalj ističe da bi dužnost predsjednika Republike trebalo da bude patriotizam, te da je Dodik trebalo da dokaže svoje junaštvo i hrabrost u najtežim trenucima za Republiku Srpsku i njen narod, kada se Republika Srpska stvarala i branila.

"Dužnost predsjednika Republike Srpske je da radi u interesu srpskog naroda u Republici Srpskoj, a ne da izmišlja neprijatelje zarad očuvanja svoje pozicije i materijalnog bogatstva, pozicija i bogatstva svojih stranačkih kolega", naglašeno je u pismu.

On je poručio Dodiku da je budućnost Republike Srpske neupitna, jer je Republika Srpska stvorena bez njega i opstaće i postojaće i bez njega i nakon njega, a istorija sve pamti.

Dodik je juče rekao da je SDS pokrenuo pitanje odbrane Obavještajno-bezbjednosne agencije i smjene Nikole Špirića sa čela Zajedničke komisije parlamenta BiH za nadzor nad OBA, što govori o tome da su direktno pod uticajem ili podanici te službe.

"O tome najbolje govori njihov delegat Darko Babalj za kojeg svi i u Istočnom i federalnom Sarajevu znaju na koji način djeluje, šta radi i kako prodaje srpske nacionalne interese. On je jedan od najvećih spekulanata i izdajnika srpskih nacionalnih interesa u federalnom Sarajevu. Nijedan musliman nije branio OBA, nego je on prije nekoliko dana u medijima tvrdio kako je ona zakonita, što govori da je on podanik i službenik te agencije, barem pretpostavljam da je tako", ocijenio je predsjednik Srpske.

Izvor: SRNA