latinica  ћирилица
28/07/2017 |  15:39 | Autor: RTRS

Rjabkov: Svaki odgovor je moguć

Zamjenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov rekao je da Moskva ne odbacuje nijedan korak što se tiče odgovora na američke sankcije.
Sergej Rjabkov (foto: © Sputnik/ Valeriy Melnikov) -
Sergej Rjabkov (foto: © Sputnik/ Valeriy Melnikov)

"Ne odbacujemo nijedan korak kako bismo urazumili uobražene rusofobe koji određuju politiku na Kapitol hilu i koji donose takve odluke", rekao je Rjabkov.

On je dodao da je sve što je do sada učinjeno samo odgovor na nezakonite poteze SAD i na antirusku histeriju u američkom Kongresu.

Rjabkov je naglasio da set ruskih mjera kao odgovor na američke sankcije nije ograničeno samo na smanjenje broja američkog diplomatskog osoblja i diplomatske imovine u Moskvi, javlja "Sputnjik".

Rusija je odlučila da od 1. avgusta suspenduje upotrebu skladišta Ambasade SAD u Moskvi, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Mjera je preduzeta nakon što je Senat američkog Kongresa usvojio nove sankcije protiv Rusije, Irana i Sjeverne Koreje.

U međuvremenu, agencija RIA "Novosti" javila je, pozivajući se na neimenovane izvore, da će SAD morati da smanje broj diplomatskog osoblja u Rusiji za 200 do 300 ljudi nakon odgovora Moskve na nove sankcije.

Rusija je poručila SAD da će neke diplomate morati da napuste zemlju za samo mjesec dana i najavila je preuzimanje određene američke imovine kao odgovor na sankcije SAD.

Izvor: SRNA