latinica  ћирилица
08/08/2017 |  15:15 ⇒ 18:03 | Autor: RTRS

U Trebinje iz Švajcarske stigla vrijedna donacija (VIDEO)

U Trebinje je iz Švajcarske stigla vrijedna donacija namještaja i opreme koja će biti raspoređena u Dom penzionera, Bolnicu i Dom zdravlja.
Trebinje - donacija - Foto: RTRS
Trebinje - donacijaFoto: RTRS

Donacija se sastoji od automatizovanih ležajeva, hodalica i kolica za nepokretne.

Kompletno opremljenih 30 automatizovanih ležajeva, 22 hodalice i 8 kolica, biće raspoređeni zdravstvenim ustanovama u Trebinju. Ova oprema će, ističu iz trebinjskog Doma penzionera, biti od velike pomoći, s obzirom da samo u ovoj ustanovi boravi preko 50 korisnika zavisnih od tuđe pomoći.

- Njima će dosta trebati, imamo ih dosta nepokretnih, ali svima će nam to dobro doći - izjavila je korisnica usluga Doma penzionera Јelena Milović.

- To će nam puno pomoći u narednom periodu i nadam se da će opet biti sličnih domacija, puno znači - istakla je mara Čihorić iz računovodstva i finansija Doma penzionera.

Inicijator humanitarne akcije za zdravstvene ustanove je porodica Aleksić iz Švajcarske, koja je porijeklom iz Trebinja.

- Zbog nekih situacija u porodici bili smo ovdje u bolnici. Onda smo stvarno pomislili da ovdje mora nešto da se učini da se pokrene, pomogne - naglasila je donator Sanja Aleksić.

- Ovi kreveti će biti raspoređeni onim ustanovama u Trebinju kojima bude potrebno, neće biti u potkrovljima već u upotrebi, najavažnije je i najvažnije je da to može da pomogne - dodao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

Ovo je prva, ali ne i posljednja donacija Trebinju od porodice Aleksić iz Švajcarske. I u budućnosti, kažu, nastojaće da organizuju slične humanitarne akcije.