latinica  ћирилица
08/08/2017 |  17:18 ⇒ 09/08/2017 | 17:27 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija za Nataliju Pupčević - potrebno 150.000 evra (VIDEO)

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" pokrenula je humanitarnu akciju za prikupljanje novca za liječenje 33-ogodišnje Natalije Pupčević, oboljele od akutne mijeloblastne leukemije, a kojoj je za transplantaciju koštane srži u Njemačkoj potrebno 150.000 evra.
Natalija Pupčević - Foto: RTRS
Natalija PupčevićFoto: RTRS

Nekadašnja sportistkinja iz Novog Grada dva mjeseca se bori protiv leukemije. Organizam joj je loše reagovao na prvu turu liječenja u Beogradu, pa joj je sada jedina nada u izliječenje, transplantacija koštane srži u Njemačkoj, kod dr Nadežde Basare.

- Iznos je 150.000 evra i naravno, porodica nije bila u mogućnosti da obezbijedi ta sredstva. Zbog toga su zatražili pomoć od nas i mi smo se odazvali na njihovu molbu. Prvenstveno, ne samo zbog Natalije, nego je u pitanju njeno dvoje maloljetne djece, u dobi od 3,5, i 2 godine, Kosta i Јakša, koji zahtijevaju majčinu i ljubav i brigu i pažnju u odrastanju - istakla je volonter Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" Daniela Ratešić. 

Natalijini roditelji su kao mladi izgubili dvoje djece, prije dvije godine i Natalijinu sestru Nikolinu iza koje je ostalo troje maloljetne djece, a sada biju bitku s vremenom da što prije skupe novac da jedino dijete pošalju na liječenje.

- Zbog toga pozivam sve ljude da pomognu ovu humanitarnu akciju, da bi moja ćerka što prije ozdravila i vratila se svojoj djeci da ih vaspitava u normalne ljude i građane ove naše Republike Srpske - naglasio je Natalijin otac Nikola Dakić.

Humanitarna organizacoja "Budimo ljudi" otvorila je poseban račun za Nataliju u Unikredit banci, a akciji se svakodnevno uplatama pridružuju humani građani Republike Srpske.