latinica  ћирилица
08/08/2017 |  22:25 | Autor: RTRS

Bijeljina: Odata pošta palim borcima i održano "Pantelinsko duhovno veče"

Predstavnici grada Bijeljina i brojne zvanice i gosti večeras su, povodom proslave krsne slave grada - Svetog Pantelejmona, položili vijence i cvijeće na Spomenik palim borcima u odbrambenom-otadžbinskom ratu.
Bijeljina: Slava grada - Foto: SRNA
Bijeljina: Slava gradaFoto: SRNA

Osim gradonačelnika Miće Mićića i predsjednika Skupštine grada Slaviše Markovića, poštu su odali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Među brojnim zvanicama i gostima bili su predstavnici gradova Langenhagen, Kruševac, Šabac, Loznica, susjednih opština Lopare i Ugljevik, te Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, Policijske uprave Bijeljina, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i parlamentu BiH i gradski odbornici.

Nakon polaganja vijenaca, u Centru za kulturu održano je "Pantelinsko duhovno veče", u okviru manifestacije "Pantelinski dani" povodom slave grada, koje je himnom Republike Srpske "Moja Republika" otvorio hor "Srbadija".

Večerašnji skup blagoslavio je sveštenik Siniša Šarenac, koji je podsjetio na život, vjeru i stradnje Svetog velikomučenika Pantelejmona, poručivši da se ne treba plašiti teških vremena i izazova, već grijeha.

Gradonačelnik Mićić je obraćajući se okupljenima podsjetio na brojne kapitalne projekte u gradu koji su urađeni i koji predstoje, kao što je gradnja nasipa na Drini, završetak zgrade osnovne škole u Ledincima, regulacija korita kanala Dašnica, a koji se realizuju lokalnim i sredstvima Vlade Republike Srpske, Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, holandske Vlade, Turske razvojne agencije.

Mićić je potom uručio priznanja grada i zlatnu medalju "Knez Ivo od Semberije" ministru Šaroviću, generalnom konzulu Srbije Nikoliću, a ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevi Mirjaniću, koji nije prisustvovao večerašnjoj svečanosti, biće naknadno uručeni.

Nakon dodjele priznanja, "Pantelinsko duhovno veče" nastavljeno je u izvođenjem duhovnih pjesama i nastupom glumaca Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Miodraga Petrovića i Željke Јelić.

Izvor: SRNA