latinica  ћирилица
09/08/2017 |  12:34 | Autor: RTRS

U Banjaluci popravljeno više od 30 dječijih i sportskih igrališta

U Banjaluci je tokom protekla tri mjeseca sanirano 29 dječijih i devet sportskih igrališta, u okviru redovnog održavanja komunalne opreme, za šta je iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojena 71.000 KM.
Igralište Obilićevo - Foto: RTRS
Igralište ObilićevoFoto: RTRS

Vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je da su, nažalost, česti slučajevi uništavanja komunalne opreme, a na meti vandala posebno budu rekviziti na sportskim i dječijim igralištima.

On je naveo da su u većini slučajeva zamijenjene sjedalice na ljuljaškama i klackalicama, postavljeni novi lanci na gumama za ljuljanje, ali i dopunjeni pjeskarnici, lakirane konstrukcije i klupe, te postavljene nove table i obruči za koš i stavljene mrežice, saopšteno je iz banjalučke gradske uprave.

- Ovi poslovi započeli su u maju i uglavnom se odnose na popravku raznih oštećenja na igralištima, sportskim terenima i na nadstrešnicama koje su nesavjesni pojedinci oštetili, na održavanje kontejnera, korpi za otpatke, klupa, platoa za kontejnere, te zaštitnih ograda i stubića - kaže Bilčar.

On je podsjetio da se svake godine u budžetu planiraju sredstva za redovno održavanje komunalne opreme, te podsjetio da je bilo slučajeva da tek sanirano igralište nesavjesni pojedinci u kratkom roku opet unište.

- Dječije igralište u Ulici Marka Kraljevića sanirano je početkom jula, da bi samo nakon mjesec dana vandali oštetili sjedalicu na vrtšeci i kompletnu konstrukciju ljuljaške. To igralište je popravljeno i trenutno je u dobrom i funkcionalnom stanju - naveo je Bilčar.

On je apelovao da svi koji primijete vandalsko uništavanje komunalne opreme o tome obavijeste gradske službe ili pozovu policiju.

Izvor: SRNA