latinica  ћирилица
09/08/2017 |  13:38 ⇒ 17:20 | Autor: RTRS

"Do 2020. završiti proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija"

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da bi proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija trebalo da bude završen do 2020. godine, te da ih je na evidenciji nezaposlenih ostalo još 1.036.
Milenko Savanović - Foto: RTRS
Milenko SavanovićFoto: RTRS

- Do sada smo zaposlili više od 4.000 djece boračkih kategorija, a u ovoj godini smo izdvojili 10 miliona KM za njihovo zapošljavanje - rekao je Savanović, nakon sastanka sa delegacijom Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

On je istakao da resorno ministarstvo u kontinuitetu rješava statusna pitanja Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

- U Vladi Republike Srpske smo zadovoljni sprovođenjem akcionih planova, jer je veliki dio djece iz boračkih kategotrija zaposlen. Kada je riječ o stambenom zbrinjavanju u obavezi smo da nakon ljetnih odmora donesemo novu uredbu o rješavanju ovog pitanja da bi i preostale porodice bile zbrinute - kaže Savanović.

Zamjenik predsjednika Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić naglasio je da je ova organizacija zadovoljna procesom zapoljšavanja djece iz boračkih kategorija.

- I dalje će biti nastavljena realizacija Akcionog plana za zapošljavanje i očekujem da do 2020. godine bude okončan proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija - rekao je Lazić i napomenuo da će biti nastavljeno stambeno zbrinjavanje 700 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Na sastanku je bilo riječi i o funkcionisanju Republičke organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Izvor: SRNA