latinica  ћирилица
09/08/2017 |  16:56 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Nataliji Pupčević neophodna naša pomoć za liječenje (VIDEO)

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" pokrenula je akciju prikupljanja novca za liječenje 33-ogodišnje Natalije Pupčević, oboljele od leukemije. Za transplantaciju koštane srži u Njemačkoj potrebno je 150 hiljada evra.
Natalija Pupčević - Foto: RTRS
Natalija PupčevićFoto: RTRS

Nekadašnja sportistkinja iz Novog Grada dva mjeseca se bori protiv leukemije. Organizam joj je loše reagovao na prvu terapiju liječenja u Beogradu, pa joj je sada jedina nada u izliječenje, transplantacija koštane srži u Njemačkoj, kod doktorice Nadežde Basare.

- Iznos je 150.000 evra i porodica nije u mogućnosti da obezbijedi ta sredstva. Zbog toga su zatražili pomoć od nas i mi smo se odazvali na njihovu molbu. Ne samo zbog Natalije, nego je u pitanju i njeno dvoje djece, u dobi od 3,5 i dvije godine. Kosta i Јakša trabaju majčinu ljubav, brigu i pažnju u odrastanju - kaže Danijela Rtešić, volonterka organizacije.

Natalijini roditelji su kao mladi izgubili dvoje djece, prije dvije godine i Natalijinu sestru Nikolinu iza koje je ostalo troje maloljetne djece, a sada biju bitku s vremenom da što prije skupe novac da jedino dijete pošalju na liječenje.

- Zbog toga pozivam sve ljude da pomognu ovu humanitarnu akciju, da bi moja ćerka što prije ozdravila i vratila se svojoj djeci - naveo je Nikola Dakić, Natalijin otac.

Humanitarna organizacija "Budimo ljudi" otvorila je poseban račun za Nataliju u Unikredit banci, a akciji se svakodnevno uplatama pridružuju humani građani Republike Srpske.