latinica  ћирилица
11/08/2017 |  08:09 ⇒ 11:53 | Autor: RTRS

Maduro Trampu: Evo ruke!

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da želi da razgovara licem u lice sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom tokom godišnje sjednice Generalne skupštine UN u Njujorku sljedećeg mjeseca.
Nikolas Maduro - Foto: Getty Images
Nikolas MaduroFoto: Getty Images

Maduro je u obraćanju novoj Ustavotvornoj skupštini govorio o zavjeri imperijalista protiv njegove vlasti i rekao da Venecuela nikada neće popustiti pred stranim silama.

- Ukoliko je toliko zainteresovan za Venecuelu, ja sam tu. Donalde Trampu, evo ruke - rekao je predsjednik Venecuele u tročasovnom govoru.

Bijela kuća još nije komentarisala ovo Madurovo obraćanje, prenio je Bi-Bi-Si.

Tramp je nedavno uveo sankcije Maduru, optužujući ga da potkopava demokratiju. Predsjednik Venecuele rekao je da će osporiti sankcije pred američkim sudom.

Maduro je potvrdio status Ustavotvorne skupštine kao najuticajnije institiucije u zemlji i rekao da joj se povinuje. Njegovo obraćanje prekidano je ovacijama.

Osnivanje skupštine od 545 poslanika dočekano je kritikama u svijetu, jer su time oduzeta ovlaštenja Kongresu, u kojem većinu ima opozicija.

Maduro je rekao da će Ustavotvorna skupština promovisati mir ujedinjavanjem različitih sektora radi pisanja novog Ustava.

Više od 120 ljudi poginulo je u opozicionim protestima od aprila ove godine.

Izvor: SRNA