latinica  ћирилица
01/05/2024 |  18:26 ⇒ 19:58 | Autor: SRNA

Putin: Moralni primjer veterana čvrst oslonac u eri iskušenja

Moralni primjer veterana Velikog otadžbinskog rata služi kao čvrst oslonac u eri iskušenja kroz koje Rusija trenutno prolazi, poručio je predsjednik Vladimir Putin učesnicima međunarodnog muzičkog festivala "Put na Јaltu".
Vladimir Putin (foto: arhiva/EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL) -
Vladimir Putin (foto: arhiva/EPA-EFE/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL)

- Veliki duhovno-moralni primjer generacije pobjednika, tokom najtežih iskušenja, pruža nam pouzdanu podršku. Pomaže nam u obrazovanju mladih i jačanju vrijednosti koje ujedinjuju i konsoliduju naše društvo - rekao je Putin.

Putin je izrazio nadu da će festival izazvati veliko interesovanje učesnika i postati svijetao događaj među manifestacijama posvećenim Danu pobjede.

- Ideja da se ovaj festival održi služi očuvanju našeg kulturno-istorijskog nasljeđa, sjećanja na događaje iz Velikog otadžbinskog rata, herojstva našeg naroda koji je branio slobodu otadžbine i pobijedio nacizam - istakao je Putin.

On je pohvalio "nesebičan i kreativan trud organizatora festivala" i poželio zdravlje i nezaboravne utiske gostima.

Šesti međunarodni muzički festival "Put na Јaltu" otvoren je u okviru Kremlja, a u prvom takmičarskom danu učestvovali su vokalisti iz 15 zemalja, uključujući Madagaskar, Grčku i Njemačku.