latinica  ћирилица
21/08/2017 |  17:56 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

NSD nastavlja borbu za interese Srba u Crnoj Gori i saradnju sa predsjednikom Srpske

Crnogorski opozicioni savez Demokratski front saopštio je danas da će njegov konstituent Nova srpska demokratija nastaviti borbu za interese Srba u Crnoj Gori, kao i saradnju sa Srbima u regionu i njihovim legitimnim predstavnicima kao što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs) -
Nova srpska demokratija (foto: www.nspm.rs)

"NSD će nastaviti borbu za ravnopravnost i konstitutivnost srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i saradnju sa najvažnijim adresama našeg naroda u regionu, kakva je i predsjednik Milorad Dodik. To je naša dužnost i obaveza, i to od nas očekuje srpski narod u Crnoj Gori i zato za nas glasa", navodi se u saopštenju.

Iz DF-a poručuju da su najjača opoziciona organizacija, koja je "brutalno napadnuta od vladajuće Demokratske partije socijalista upravo zbog svoje snage".

"Iz raznih stranaka u Crnoj Gori u vlasti i opoziciji uporno nastavljaju sa napadima na konstituenta DF - NSD, srpski narod, Srpsku parvoslavnu crkvu  i vrijednosti tradicionalne Crne Gore", navode iz DF-a.

Poslanik Građanskog saveza URA Nedjeljko Rudović izjavio je danas da DF mora javno priznati i prihvatiti crnogorsku nezavisnost, kao i da je Crnoj Gori potrebno jačanje njenih državnih institucija, revitalizacija njene ekonomije i stvaranje radnih mjesta.

On je ocijenio da je preduslov za to da se istjeraju, kako kaže, štetočine sa pozicija vlasti, a da se to ne može postići promovisanjem specijalnih veza sa osobama poput Milorada Dodika.