latinica  ћирилица
22/08/2017 |  15:59 ⇒ 17:29 | Autor: RTRS

Milinović-Јaćimović: Kroz mini-tenis do kvaliteta i masovnosti

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Dragan Јaćimović rekao je tokom sastanka sa predstavnicima Teniskog saveza Republike Srpske da će resorno ministarstrvo učiniti sve da se ovaj sport u Srpskoj unaprijedi u budućnosti.
Dragan Јaćimović, Draško Milinović i saradnici - Foto: SRNA
Dragan Јaćimović, Draško Milinović i saradniciFoto: SRNA

Јaćimović je naveo da se na sastanku u Banjaluci upoznao sa najvećim problemima sa kojima se suočava ovaj sport kako bi zajedno utvrdili koji su potezi koji se mogu povući da bi došli do boljih rezultata, navodi se u saopštenju iz Teniskog saveza Republike Srpske.

On je dodao da je sastanak bio izuzetno konstruktivan i izrazio nadu da će u budućnosti imate dobre rezultate, prije svega kada je riječ o radu sa mladima, jer je, naglasio je, tenis sport koji to zaslužuje.

"Ubrzo nas očekuje i čelendžer u Banjaluci, jedan od najkvalitetnijih turnira na prostorima bivše Јugoslavije. Učinićemo sve da ga zadržimo, ali i da ga iskoristimo da dodatno razvijemo i afirmišemo tenis u Republici Srpksoj", zaključio je Јaćimović.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović rekao je da je na sastanku zajednički zaključeno da je neophodno u narednom periodu okrenuti se mini-tenisu i radu u Nacionalnom teniskom centru Teniskog saveza Republike Srpske.

"Ovo je način da radimo na masovnosti, ali i da putem rada sa najperspektivnijim teniserima podižemo kvalitet i za tako nešto nam je u budućnosti obećana podrška", istakao je Milinović.

Milinović je izrazio zahvalnost resornom ministarstvu na podršci kada je riječ o predstojećem ATP čelendžer turniru koji će biti odigran u Banjaluci.

Izvor: Srna