latinica  ћирилица
22/08/2017 |  16:06 ⇒ 17:28 | Autor: RTRS

I. Sarajevo: Izgradnja bolnice u skladu sa najvišim standardima (VIDEO)

Komisija za praćenje izgradnje nove bolnice u Istočnom Sarajevu održala je radni sastanak sa menadžmentom ove ustanove i izvođačima radova.
Izgradnja bolnice u Istočnom Sarajevu - Foto: SRNA
Izgradnja bolnice u Istočnom SarajevuFoto: SRNA

Ovo je prvi radni sastanak koje je održala komisija za praćenje izgradnje a koji je imenovala Vlada Republike Srpske.

Imenovanovan je tim za tehničko praćenje svih faza izgradnje objekta, čiji zadatak je otklanjanje nepravilnosti u saradnji sa izvođačima radova.

Na sastanku je konstatovano da dosadašnja izgradnja teče planiranom dinamikom i da će biti ispoštovati građevinski rokovi.

Od 7. jula i kamena temeljca počeo je put dug 18 mjeseci do nove bolnice.

Dvije lamele, tri etaže - za sada ide sve po planu. Završeni su pripremni radovi, a u toku je izrada betonske temeljne ploče.

Formiranjem komisije za nadzor, u ranoj fazi će se uočavati i na vrijeme otklanjati greške, da bi objekat bio završen u planiranom roku.

Nova bolnica površine 10 i po hiljada metara kvadratnih sa 207 bolničkih ležajeva biće izgrađena po najsavremenijim standardima i nadovezaće se na već završen poliklinički blok od 4 hiljade metara kvadratnih. Menadžment zadovoljan dosadašnjim radovima.

Vrijednost izgradnje i opremanja nove bolnice u skladu sa najvišim standardima procijenjena je na oko 55 miliona maraka, a rok za završetak radova je januar 2019-te.