latinica  ћирилица
24/08/2017 |  11:08 ⇒ 12:02 | Autor: RTRS

Novaković: Imenovanje članova Kolegijuma Instituta za nestale sredinom septembra

Članovi Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH mogli bi da budu imenovani sredinom septembra na narednoj sjednici Upravnog odbora, najavio je predsjedavajući ovog odbora Šimun Novaković.
Institut za nestale osobe - Foto: RTRS
Institut za nestale osobeFoto: RTRS

"Tačan datum nije utvrđen, a ako ne bude nekih vanrednih okolnosti, ne vidim razlog da to ne bude na sljedećoj sjednici sredinom narednog mjeseca", rekao je Novaković.

On je potvrdio da će svim kandidatima za članove Kolegijuma sa kojima je obavljen razgovor, danas i sutra biti upućen dopis sa informacijom koje mjesto su zauzeli na rang listi. Novaković je rekao da se jedan kandidat nije odazvao na intervju koji je obavljen prije dva dana, ali nije naveo o kome je riječ.

Upravni odbor koji čini šest članova, po dva iz svakog konstitutivnog naroda, u skladu sa Statutom Instituta izabraće tročlani Kolegijum direktora - po jednog člana iz reda sva tri konstitutivna naroda.

Među kandidatima za članove Kolegijum direktora Instituta, između ostalih, nalaze se Amor Mašović, Mujo Begić, Јasmin Odobašić, Marko Јurišić, Mirko Okolić i Milutin Mišić.

Izvor: SRNA