latinica  ћирилица
24/08/2017 |  12:44 | Autor: RTRS

Mektić: Civilnu zaštitu spustiti do nivoa mjesne zajednice

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić rekao je danas da bi bila "najveća glupost praviti centralizovani jedinstveni sistem civilne zaštite" zato što civilnu zaštitu treba spuštati do nivoa mjesne zajednice.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

On je demantovao tvrdnju direktora Republičke uprave Civilne zaštite Mileta Međeda da zagovara jedinstven sistem civilne zaštite u BiH

"Ne pada na pamet nekome ovdje da govori o jedinstvenu sistemu, jer on može samo da funkcioniše na decentralizovan način. Da smo bogatiji i da imamo kompetentnije ljude razvijali bismo organizacione jedinice civilne zaštite u sistemu vatrogastva na nivou mjesnih zajednica", rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

Upitao je i zašto najopremljenija vatrogasna jednica iz Sarajeva ne bi mogla da ode da pomogne da gasi požar u Bileći i naglasio da se požari koriste u političke svrhe.

Mektić je izjavio juče u Sarajevu da je potrebno da u "BiH bude uspostavljen jedinstveni sistem zaštite i spašavanja od prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda", nakon čega je Međed reagovao da tom izjavom Mektić krši ustave BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, te da nije dovoljno upućen u problematiku.

Izvor: SRNA