latinica  ћирилица
02/09/2017 |  13:11 | Autor: RTRS

Projekcija filma "Lica Lafore" na Međunarodnom kongresu u Barseloni

Na poziv organizatora 32. međunardnog kongresa posvećenog borbi protiv epilepsije, 2. septembra u Barseloni održana je prva projekcija filma "Lica Lafore" autora Denisa Bojića, rađenog u produkciji Radio -tlevizije Republike Srpske.
Barselona - Projekcija filma "Lica Lafore" -
Barselona - Projekcija filma "Lica Lafore"

Projekciji su prisustvovali vodeći svjetski epileptolozi i istraživači iz oblasti neurologije i porodice iz čitavog svijeta, čija su djeca oboljela od Lafore.

Autor filma Denis Bojić kaže da su reagovanja prisutnih na film iznad svih očekivanja i da su već stigle ponude da film bude prikazan u Los Anđelesu i San Francisku.

Intrenacionalna liga borbe protiv epilepsije je najvažnija svjetska organizacija ljekara i istraživača posvećenih borbi protiv epilepsije.

" Prije svega ovo je ogromna čast, ali i uspjeh svih nas jer se prvi put za 32 godine, koliko postoji ova organizacija, jedan dugometražni film uvrštava u zvaničnu agendu.
Iz Republike Srpske dolazi moćna, univerzalna roditeljska borba u kojoj porodica Gajić spasavajući svoju djecu, istovremeno spasava živote dece širom svijeta.
Ovo je prilika da svi prisutni na ovom kongresu vide globalni doprinos porodice Gajić i Republike Srpske u borbi protiv epilepsije. To je naša osnovna ideja koju prenosimo."- ističe autor.

Na ovom svjetskom događaju prisustvuje više od 3.500 vodećih stručnjaka iz oblasti neurologije.
Drugo prikazivanje filma "Lica Lafore" u Barseloni, zakazano je za 5. septembar.
Prepoznavanje i prikazivanje filma na ovako visokom nivou, dokaz je da su se trud i rad porodice Gajić i kompletne filmske ekipe RTRS-a, isplatili.