latinica  ћирилица
05/09/2017 |  10:39 ⇒ 10:57 | Autor: RTRS

Kriminalci koji su izazvali incident sa Vučićem povezani sa policijom i mafijom

Vozač "bentlija" koji je u subotu ujutru presjekao kolonu u kojoj je bio predsjednik Srbije, u stalnom je kontaktu s visokim funkcionerom policije, piše "Blic".
Bentlijem naletjeli na Vučića  (Foto:seebiz.eu) -
Bentlijem naletjeli na Vučića (Foto:seebiz.eu)

"Dosadašnja istraga je pokazala da je L.R. koji je upravljao automobilom pod dejstvom narkotika i naletio na kolonu Aleksandra Vučića, u dnevnom kontaktu sa petoricom policajaca od kojih je jedan visoko pozicionirani policijski funkcioner", navodi "Blic" pozivajući se izvor blizak istrazi. Kako se navodi, ispituju se i ostali kontakti L.R, ali i dvojice njegovih saputnika - M.T. i S.D.

Istražitelje je, kako se navodi, posebno zabrinuo podatak da su jedan, ili možda čak dvojica aktera incidenta, bila pod istragom za najteža krivična djela. Istraga se vodila za svirepa i višestruka ubistva.

"Večernje novosti" pišu da je za L.R. austrijska policija prije dva mjeseca raspisala potragu. On se, piše taj list, sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio.

"Blic" navodi da je L.R. na crvenoj Interpolovoj potjernici, a istražitelji sumnjaju da je on imao nečiju pomoć, pa je tako uspjevao da izmakne policiji. List piše, pozivajući se na isti izvor, i da je L.R. "na vezi" sa rođakom jednog od pripadnika "zemunskog klana" osuđenog za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Kako saznaju beogradski mediji iz policije, mladići koji su izazvali incident bili su u lokalu “Nana” odakle su naglo istrčali i trenutno se istražuje da li su imali informaciju da Vučić u tim trenucima napušta vilu „Bokeljku“ i da se kreće prema centru grada. Čudno je da se odmah, nakon incidenta pojavio i Ivica Dragutinović bivši reprezentativac fudbalske reprezentacije Srbije, vlasnik vozila "Bentli". Dragutinović je, prema saznanjima medija blizak prijatelj Darka Šarića, optuženog za šverc nekoliko tona droge koji je finansiracao Dragutinovićevu karijeru. Navodno su zajedno držali i neke popularne beogradske noćne klubove.

Izvor: Agencije