latinica  ћирилица
05/09/2017 |  11:01 ⇒ 12:46 | Autor: RTRS

Putin: Američke diplomate ne razlikuju Austriju od Astralije

Ruski predsjednik Vladimir Putin kritikuje ponašanje američkih diplomata, uz ocjenu da je "teško razgovarati sa ljudima koji ne razlikuju Austriju od Australije".
Vladimir Putin - Foto: Screenshot/YouTube
Vladimir PutinFoto: Screenshot/YouTube

Predsjednik Rusije optužio je američki establišment za odsustvo političke kulture, koje se odnosi na situaciju u vezi sa ruskim diplomatskim predstavništvima u SAD. Na konferenciji za medije nakon samita zemalja-članica BRIKS-a u kineskom Sjamenu, Putin je poručio da Rusija zadržava pravo da donosi odluku o smanjenju diplomatskih misija SAD u Rusiji do punog reciprociteta, ali da, za sada, to neće činiti.

Najavio je da će se Rusija žaliti sudu u vezi sa oduzimanjem prava Moskve da raspolaže svojom imovinom u SAD On napominje da je američka strana oduzela Rusiji mogućnost da koristi svoju imovinu, što je "jasno kršenje imovinskih prava".

Ruski lider je ovcijenio i da ne treba povećavati vojnu histeriju oko Sjeverne Koreje jer bi to moglo dovesti do globalnih katastrofalnih posljedica i gubitka velikog broja ljudskih života. Napomenuo je da jačanjem sankcija, režim u Pjongjangu neće pasti.

Izvor: SRNA