latinica  ћирилица
06/09/2017 |  13:51 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Čubrilović u Sankt Peteburgu: Rusija poštuje međunarodne sporazume (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Sankt Peterburgu da je Rusija svojim dosljednim stavom o očuvanju i primjeni Dejtonskog sporazuma principijelno pokazala da poštuje međunarodne sporazume.
Nedeljko Čubrilović i Vjačesla Makarov - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović i Vjačesla MakarovFoto: SRNA

Čubrilović, koji predvodi delegaciju Narodne skupštine Republike Srpske u posjeti Sankt Peterburgu, istakao je da je snažna Rusija geopolitički veoma važna za ravnotežu u svijetu.

Govoreći o NATO integracijama, Čubrilović je rekao da Republika Srpska, u okviru BiH nastoji da njene odluke prate politiku koju vodi Srbija, a koja za sada ide u pravcu vojne neutralnosti, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Delegacija Narodne skupštine Srpske razgovarala je sa predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt-Peterburga Vjačeslavom Makarovim o jačanju privredne, kulturne i naučne saradnja između Sankt Peterburga i Republike Srpske, u skladu sa protokolom potpisanim u martu u Banjaluci.

Čubrilović u Sankt Peterburgu (Foto: Srna)

Čubrilović je naveo da Republika Srpske želi unapređenje saradnje, posebno u kulturi, visokom obrazovanju, sportu, ali i privredi, turizmu i u drugim oblastima za koje se utvrdi da predstavljaju zajednički interes.

On je zahvalio za poziv za posjetu skupštinske delegacije, koju osim njega čine potpredsjednik parlamenta i predsjednik Odbora za finansije i budžet Željka Stojičić, predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje Danijela Mrda i generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Sutra, drugog dana boravka u Sankt Peterburgu, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske imaće niz sastanaka sa predstavnicima najznačajnijih ruskih kulturnih institucija.

Izvor: Srna